Bij One People Services heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden om het salaris voor medewerkers uit te betalen: wekelijks, 4-wekelijks of maandelijks. In dit artikel leggen we de verschillen uit.

Wekelijkse salarisbetaling:

Hierbij ontvangen medewerkers hun salaris wekelijks. Dit biedt het voordeel van regelmatige inkomsten, wat handig kan zijn voor dagelijkse uitgaven en weekendplannen. Het nadeel is dat vaste lasten vaak maandelijks worden afgeschreven, dus het vergt wat planning en budgettering om geld opzij te zetten voor deze momenten.

4-wekelijkse salarisbetaling:

Bij deze optie krijgen medewerkers hun salaris 13 keer per jaar uitbetaald, aangezien er 13 periodes zijn in een jaar. Hoewel het lijkt alsof ze vaker betaald krijgen, wordt het jaarsalaris verdeeld over 13 periodes in plaats van 12. Het voordeel is dat medewerkers vaker salaris ontvangen, maar het nadeel is dat het salaris op verschillende momenten in de maand binnenkomt, wat vereist dat medewerkers bewust omgaan met hun geld en een buffer hebben voor de dagen dat de vaste lasten niet samenvallen met de salarisbetaling.

Maandelijkse salarisbetaling

Bij maandelijkse salarisbetaling werken medewerkers een vast aantal uren per maand en worden ze 12 keer per jaar uitbetaald. Dit zorgt voor een vast moment in de maand waarop het salaris wordt gestort, wat goed past bij de reguliere afschrijving van vaste lasten. Een mogelijke uitdaging is dat sommige mensen aan het einde van de maand moeite hebben om financieel rond te komen, dus het vereist discipline om budget over te houden tot het einde van de maand.

Verloning bij uitzendbureaus

Een verloning betekent dat wij de uren en het salaris berekenen en een betaalopdracht aan de bank geven. Wanneer het salaris daadwerkelijk op de rekening van de medewerker staat, is ook afhankelijk van de snelheid waarmee banken deze betaalopdrachten verwerken. Rond de feestdagen kan dit iets langer duren. Op de verloningskalender van One People Services zie je op welke dagen wij verloningen doen. 

In de uitzendbranche komt week- of 4-wekelijkse verloning het meest voor, omdat maandverloning een vast aantal uren per week vereist. Als je geen vast aantal uren kunt garanderen, is maandelijkse verloning niet zo geschikt.

Facturen en marges

Nadat wij de salarisbetalingen aan de medewerkers hebben gedaan, sturen we de facturen voor de inleners en de margefacturen voor de intermediairs. In geval van ziekte of uitbetaling van het vakantiegeld en/of reserveringen, ontvangt de inlener geen factuur. Deze zaken zijn inbegrepen in de omrekenfactor.