Backoffice voor uitzendbureaus

One People Services, of kortweg One, verzorgt al meer dan 12 jaar de backoffice voor uitzendbureaus. Als volledig gecertificeerd backoffice bureau dragen wij de werkgeversrisico’s (incl. ziekte) van jouw uitzendkrachten en nemen we alle financiële, administratieve en juridische zaken van je plaatsingen uit handen. Maar ook voor uitzendbureaus die werken met ZZP’ers is One jouw ZZP backoffice.

Wij werken samen met meer dan 200 intermediairs in Nederland. Backoffice voor uitzendbureaus is geen bijzaak voor One. Onze expertise, processen en software zijn geoptimaliseerd voor uitzenders. Wij helpen bij recruitment en verzorgen alle backoffice activiteiten zoals salarisadministratie, facturatie, debiteurenbeheer, ziekte, pensioen enz.  Jouw uitzendbureau backoffice uitbesteden doe je dus bij One!

Lees ook: Eigen uitzendbureau starten

Zelf doen of backoffice uitbesteden?

De keuze of een uitzendbureau zijn backoffice zelf inricht of uitbesteed is vaak afhankelijk van de grootte en de financiële middelen van het bedrijf. Voor veel uitzendbureaus is het inrichten van een eigen backoffice te duur en complex. Dit omdat het grote investeringen vergt in zaken als huisvesting, software, certificering, verzekeringen, personeel en specifieke kennis.

Daarnaast kan het voorschieten van salarissen voor uitzendkrachten een grote uitdaging zijn voor uitzendbureaus. Dit komt doordat je een grote cash-flow nodig hebt om dit te kunnen doen. Salarissen moet je namelijk veelal wekelijks betalen, terwijl op de facturen een betaaltermijn van 14 of 30 dagen zit. Deze voorfinanciering is vaak moeilijk te regelen voor uitzendbureaus.

Daarom kiezen de meeste uitzendbureaus ervoor om hun backoffice uit te besteden. Hierdoor kunnen zij zich concentreren op hun core business: het matchen van de juiste kandidaat met de juiste baan en laten zij de rest over aan een partij die de backoffice regelt.

Backoffice uitzendbureau

Een backoffice voor uitzendbureaus regelt alle zaken nadat de match is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan:

● Inschaling van de uitzendkracht
● Controle ID-bewijs werknemers
● Opstellen contracten
● Urenverwerking en salarisbetaling
● Facturatie en incasso
● Ziekte en verzuimbegeleiding
● Pensioenregelingen

Kortom als je de backoffice van jouw uitzendbureau uitbesteedt aan One, worden wij de juridisch werkgever en jouw gecertificeerde, professionele backoffice collega op de achtergrond!

Wij verzorgen alle administratieve backoffice werkzaamheden van je plaatsingen. En uiteraard ondersteunen we jou met kennis, software en een deskundige helpdesk. Hierbij staan efficiëntie, flexibiliteit en snelheid voorop. Zo ben je geen tijd kwijt aan administratieve rompslomp en kan jij je richten op de dingen waar je goed in bent.

backoffice uitzendbureau

Backoffice dienstverlening

Een greep uit onze backoffice diensten voor uitzendbureaus:

Juridisch werkgeverschap

Als juridisch werkgever bieden wij alle soorten contracten, waaronder uitzenden en detacheren. Wij werken 100% digitaal en paperless, inclusief elektronische handtekening, en controleren alle plaatsingen. Jij loopt geen enkel werkgeversrisico. Wij houden alle contracten up-to-date volgens de laatste wet- en regelgeving)

Daarnaast regelen wij ook alle benodigde verzekeringen voor werknemers, aansprakelijkheid, debiteuren en verzuim. Tenslotte doen wij de zogenaamde signaleringen. Dit betekent dat wij bijhouden wanneer een werknemer een nieuw contract moet krijgen, wanneer pensioen aangezet moet worden en dat uitzendkrachten op tijd worden aangezegd.

Salarisadministratie

One verzorgt als backoffice partner van jouw uitzendbureau alle administratieve taken rondom salaris. Van online urenbriefjes verwerken tot loonstroken, jaaropgaven, premies, belastingen, vakantiegeld, mutaties, pensioenen, loonbeslagen en werknemersverklaringen opstellen.

Voorfinanciering

De voorfinanciering neemt One geheel van je over. Wij betalen de salarissen van werknemers én de marge van intermediairs al uit voordat de klant heeft betaald. Als je wekelijks klanten factureert, wordt jouw marge ook wekelijks zonder extra kosten uitbetaald. Jouw marge hoef je ook niet terug te storten als een klant niet betaalt of failliet gaat. Ook dat risico is geheel voor One.

Facturatie en debiteurenbeheer

Wij sturen facturen met je eigen logo. Zo blijf je in beeld bij je klant. Wij factureren de inlener inclusief jouw marge als één tarief. Daarna keren wij direct jouw marge uit. Je hoeft hiervoor niet te wachten totdat de klant heeft betaald. Bij ziekte betalen we de werknemer door, maar factureren de klant niet.

One zorgt tevens voor het debiteurenbeheer en het incassotraject. Wij doen een kredietcheck op de klant, sturen indien nodig betalingsherinneringen en bij wanbetaling geven wij de vordering uit handen.. WIj nemen het gehele debiteurenrisico van je over.

Ziekte en verzuim

One neemt als jouw backoffice het volledige ziekterisico op zich. Dit betekent dat wanneer een werknemer ziek wordt, hij/zij wel in aanmerking komt voor ziektegeld, maar jouw klant geen factuur ontvangt.

Dit geldt voor alle soorten contracten die wij aanbieden en bij elke lengte. Hiermee onderscheiden wij ons van andere aanbieders in Nederland. Zij maken je vaak deels verantwoordelijk voor de ziektekosten. Bij One is het ziekterisico altijd 100% gedekt.

Certificering

One is volledig gecertificeerd en bezit alle belangrijke branche keurmerken: Lid van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), geregistreerd bij de Stichting Normering Arbeid (SNA), NEN 4400-1 en VCU gecertificeerd. Daarnaast hebben wij uiteraard ook G-rekeningen en WKA verklaringen van de Belastingdienst.

Portal

Onze portal is gratis voor alle intermediairs. Zo heb je toegang tot jouw gegevens vanaf elke computer. De intermediairsportal van One is volledig cloud-based. En met de app voor onderweg heb je altijd en overal toegang tot je gegevens. Dat betekent: Werken waar en wanneer je wilt. Thuis, op kantoor of op locatie. Het is een volledig CRM-systeem voor klanten, kandidaten en plaatsingen. Met inzage in marges, facturen en declaraties. De portal heeft bovendien dashboards, kennisartikelen, tools en automatische inschrijving.

Helpdesk

Jouw backoffice collega’s van One staan voor je klaar om snel, deskundig en persoonlijk al je vragen op het gebied van uitzenden, detacheren en arbeidsrecht te beantwoorden. Per telefoon, e-mail of live chat. Bovendien kunnen ook werknemers en inleners terecht met al hun vragen.

Recruitment

One helpt als backoffice uitzendbureaus niet alleen bij plaatsingen, maar ook bij de werving, selectie en herplaatsing van flexwerkers. Een greep uit onze tools:

  • Jobboard: Vacatures kun je gratis en onbeperkt plaatsen op ons jobboard onejobs.nl. Deze worden dan automatisch gesponsord aangeboden hij 15+ andere jobboards.
  • Netwerk: Behalve werkzoekenden, kunnen ook andere intermediairs reageren op de vacatures. En jij op de vacatures van je collega intermediairs. Zo (her)plaats je flexwerkers sneller efficiënter!
  • Matchen: de CV’s die je upload in de portal zijn volledig doorzoekbaar. Zo kan je snel matchen met bestaande vacatures.
  • Recruitment support: Naast alle tools bieden we ook actieve ondersteuning aan bij de werving en selectie van kandidaten. Wij kunnen helpen bij het sourcen van kandidaten en marketing van jouw vacatures.

 

Overstappen?

Doe je op dit moment nog alles zelf of werk je samen met een andere backoffice voor uitzendbureaus en wil je overstappen? Dat kan! Met onze overstapservice begeleiden we je overstap naar One. Wij kunnen klanten- en kandidatenlijsten automatisch importeren in je portal.

> Meer informatie

 

Ja, stuur mij meer informatie!

Ontvang een voorstel met onze tarieven