Als bemiddelaar tussen ZZP’ers en opdrachtgevers  weet je hoe complex en tijdrovend het proces kan zijn. Gelukkig is er een oplossing die al jouw administratieve, financiële en juridische taken uit handen neemt: One People Services. Dé Backoffice voor ZZP-bemiddeling. Ontdek wat je moet weten over deze dienst en hoe het jou kan helpen om efficiënter en effectiever te werken. 

Wat is een backoffice voor ZZP bemiddeling? 

Een backoffice voor ZZP-bemiddeling neemt alle administratieve, financiële en juridische taken die gepaard gaan met het bemiddelen van ZZP’ers voor een intermediair uit handen. Dit stelt uitzendbureaus in staat om zich volledig te concentreren op het matchen van ZZP’ers met opdrachtgevers. De taken omvatten onder andere het opstellen van overeenkomsten, facturatie, debiteurenbeheer, betalingsverwerking en naleving van wet- en regelgeving. 

Voordelen

Het inschakelen van een backoffice voor ZZP’ers biedt diverse voordelen voor bemiddelaars, ZZP’ers en opdrachtgevers. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen: 

Voor intermediairs (uitzendbureaus en detacheringsbureaus): 

  • Tijdbesparing: Door de administratieve taken uit te besteden, kunnen intermediairs meer tijd besteden aan het matchen van ZZP’ers en opdrachtgevers. 
  • Verhoogde efficiëntie: Een ZZP backoffice is gespecialiseerd in het uitvoeren van administratieve taken. Hierdoor lopen deze processen sneller en efficiënter. 
  • Risicovermindering: De backoffice  zorgt dat overeenkomsten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, waardoor het risico op schijnzelfstandigheid wordt verminderd. 

Voor ZZP’ers:

  • Snelle betaling: facturen worden snel betaald.
  • Verminderde administratieve last: ZZP’ers hoeven zich geen zorgen te maken over facturatie, debiteurenbeheer en naleving van wet- en regelgeving. 

Voor opdrachtgevers: 

  • Eenvoudige samenwerking: Een backoffice zorgt voor een soepele administratieve samenwerking tussen opdrachtgevers en ZZP’ers.
  • Naleving van wet- en regelgeving: Een backoffice voor ZZP-bemiddeling zorgt dat alles aan de geldende wet- en regelgeving voldoet. Daardoor lopen opdrachtgevers geen risico op schijnzelfstandigheid. 

Werkwijze van een backoffice voor ZZP bemiddeling 

One hanteert een gestructureerde werkwijze zodat alle backoffice taken efficiënt en nauwkeurig worden uitgevoerd. Hieronder bespreken we de belangrijkste stappen in de werkwijze: 

Inschrijving 

De eerste stap in het proces is de inschrijving van zowel de bemiddelde ZZP’er als de inlenende opdrachtgever. Via een online inschrijving worden alle relevante gegevens verzameld en opgenomen in ons systeem. De ZZP’er verstrekt zijn bedrijfsgegevens en tarieven, terwijl het uitzendbureau de gegevens van de opdrachtgever verzamelt. 

Periodieke controle 

Om ervoor te zorgen dat de bemiddeling van ZZP’ers blijft voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, voert One regelmatig controles uit. Dit omvat het opvragen van documenten zoals een recente WKA-verklaring en een betaalbewijs, evenals een polis van de aansprakelijkheidsverzekering. Deze controles zorgen ervoor dat de bemiddeling daadwerkelijk ZZP-bemiddeling blijft en dat er geen sprake is van werkgeverschap. 

Facturatie 

Na de inschrijving gaat de ZZP’er aan de slag en declareert de gewerkte uren via een online systeem. Wij verwerken deze uren om een factuur op te stellen voor de opdrachtgever. Ook wordt er een margefactuur gemaakt voor de intermediair. Aan het einde van de periode ontvangt de ZZP’er zijn factuur via self-billing en wordt het bedrag op zijn rekening gestort. De ZZP’er hoeft niet te wachten op factuur betaling door de opdrachtgever 

backoffice voor zzp bemiddeling

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een backoffice voor ZZP’ers?

De kosten van backoffice diensten voor ZZP-bemiddeling variëren afhankelijk van het aantal uur en de uurtarieven. Vraag een offerte aan om de meest recente tarieven te ontvangen. 

Kan ik mijn eigen tarieven bepalen bij het werken met een ZZP backoffice?

Ja, als bemiddelaar behoud je volledige controle over je tarieven bij het werken met een backoffice voor ZZP’ers . Je kunt je eigen tarieven bepalen en One zal deze tarieven hanteren bij het opstellen van de facturen voor opdrachtgevers. 

Kan ik mijn eigen opdrachtgevers kiezen bij het werken met een backoffice voor ZZP-bemiddeling?

Ja, als bemiddelaar behoud je volledige vrijheid om je eigen opdrachtgevers te kiezen. One zal de opdrachtovereenkomsten opstellen op basis van de door jou verstrekte informatie en de overeengekomen voorwaarden. 

Wat gebeurt er als een opdrachtgever niet op tijd betaalt?

One neemt het volledige debiteurenbeheer op zich, wat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het innen van betalingen van opdrachtgevers. Als een opdrachtgever niet op tijd betaalt, nemen wij de nodige stappen om de betaling te innen en dat de ZZP’er op tijd wordt betaald. 

Overstappen?

Doe je op dit moment nog alles zelf of werk je samen met een andere backoffice voor uitzendbureaus en wil je overstappen? Dat kan! Met onze overstapservice begeleiden we je overstap naar One. Wij kunnen klanten- en kandidatenlijsten automatisch importeren in je portal.

> Meer informatie

 

Ja, stuur mij meer informatie!

Ontvang een voorstel met onze tarieven