fbpx

Van franchisenemer tot zelfstandig flexondernemer

franchisenemer

Van franchisenemer tot zelfstandig flexondernemer

Als franchisenemer lift je mee op een bestaande uitzendbureau franchiseformule. Maar wat als je toch een eigen uitzendbureau wilt beginnen onder je eigen naam? En je los wilt maken van de franchiseformule. Hoe zit het dan met bestaande afspraken en waar moet je op letten?

Wil je je eigen uitzendbureau starten dan hebben wij een handig stappenplan opgesteld. Ook ondersteunt One bij het opzetten van de onderneming. Bezoek onze Start-up dag en maak kennis met één van onze experts. Om te focussen op je business nemen wij als specialist in de flexbranche het administratieve en juridische werkgeverschap over.  Bovendien is One volledig NEN 4400-1  en VCU gecertificeerd, ABU lid en geregistreerd bij de SNA. Geen zorgen en lasten dus en een goede start voor jouw eigen succes!

Tips als je de franchiseformule niet meer wilt gebruiken

We geven een aantal tips voor een goede start:

  • Wat zijn je verplichtingen en richtlijnen van de latende partij? Laat dit goed uitzoeken en honoreer die verplichtingen. Je kunt dan denken aan: geen contact opnemen met klanten van de franchisegever, het niet mogen intermediëren van kandidaten die door de franchisegever worden uitgeleend. Of je mag geen activiteiten ontwikkelen die je bent gestart toen je nog aan de franchiseformule was gelieerd.
  • Wil je toch graag starten dan kan je je werkzaamheden prima uitvoeren, maar niet in bepaalde postcodegebieden waar de franchisegever actief is of waarover specifieke afspraken zijn gemaakt.
  • De franchisegever is verantwoordelijk voor het onderhoud van de formule. Mocht je ontevreden zijn over de afspraken die zijn gemaakt, over het onderhoud dat al dan niet is gepleegd, dan zou je een vaststellingsovereenkomst kunnen bemachtigen. Daarmee vervalt het concurrentie- en relatiebeding.

Download Whitepaper:  6 grootste valkuilen van franchiseformules in de flexbranche

Meer weten of een vrijblijvend advies? Neem contact met ons op of bezoek de eerstvolgende Start-up dag.


Hoe nuttig vind je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,80 out of 5)

Laden...