Altijd al gedroomd van een eigen uitzendbureau? Je dromen en ambities samenbrengen in een eigen onderneming? Dit klinkt mooi, maar hoe pak je dat nu aan? Wij zetten voor jou het ideale stappen klaar.

Stappenplan voor uitzendbureau starten

Stap 1: Bepaal de niche

Weet jij in welke branche je wilt werken? In welke branche de meeste kansen liggen voor jouw onderneming? Heb je bijvoorbeeld ervaring in de horeca of affiniteit met ICT, kies de branche waar je het meest succesvol kan zijn. Dat kan ook een bepalde regio zijn.

Stap 2: Kies de bedrijfsnaam

Kies een passende bedrijfsnaam. Wat is een goede naam? Een bedrijfsnaam straalt uit wie je bent en waar je voor staat. Check vervolgens of deze naam niet is geclaimd door andere partijen.

Stap 3: Registreer de domeinnaam

Om je bedrijf online te profileren, je wilt immers je online visitekaartje afgeven, is het raadzaam om direct je domeinnaam te registeren. Dit kan je bedrijfsnaam zijn of een zoekwoord waardoor je online gemakkelijk wordt gevonden. Je kunt op sidn.nl controleren of een .nl domeinnaam vrij is.

Stap 4: Starterscursus van One

We helpen je graag een stapje verder in de keuzes die je moet maken voor je onderneming. De basistraining starten in de uitzendbranche is een goede manier om snel de ins-en-outs van het het runnen van een uitzendbureau te leren.

Stap 5: Kies de rechtsvorm

Kies je voor een eenmanszaak, een B.V. of V.O.F. ? Denk daarbij aan het risico dat je bereid bent te nemen en de voordelen waar starters aanspraak op kunnen maken zoals de startersaftrek bij een eenmanszaak.

Stap 6: Inschrijving Kamer van Koophandel

Je bent klaar om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zo ben je officieel zelfstandig ondernemer.

Stap 7: Je onderneming inrichten

Na de formele procedures is het tijd om praktische zaken te regelen als het openen van een zakelijke bankrekening, een eigen website, huisstijl en een logo. Ook kan het zijn dat je een ATS  moet aanschaffen en abonnementen op CV databases nodig hebt. 

Stap 8: Backoffice uitbesteden

Kies een backoffice voor je uitzendbureau. In de whitepaper Backoffice vergelijken lees je waar je op moet letten als je een backoffice uitkiest.

Stap 9: Je gaat van start!

Nu ben je klaar om de kennis en ervaring in de praktijk te brengen. Je kunt aan de slag. Richt je op de acquisitie en het maken van de match!

Meer weten over wat One voor jou kan betekenen? Neem contact op met een van onze experts.