fbpx

Start je eigen uitzendbureau in 9 stappen

uitzendbureau-starten

Start je eigen uitzendbureau in 9 stappen

Altijd al gedroomd van een eigen uitzendbureau? Je dromen en ambities samenbrengen in een eigen onderneming? Dit klinkt mooi, maar hoe pak je dat nu aan? Wij zetten voor jou het ideale stappenplan klaar.

Stappenplan voor uitzendbureau starten

Stap 1: Bepaal de niche

Weet jij in welke branche je wilt werken? In welke branche de meeste kansen liggen voor jouw onderneming? Heb je bijvoorbeeld ervaring in de horeca of affiniteit met ICT, kies de branche waar je het meest succesvol kan zijn.

Stap 2: Kies de bedrijfsnaam

Kies een passende bedrijfsnaam. Wat is een goede naam? Een bedrijfsnaam straalt uit wie je bent en waar je voor staat. Check vervolgens of deze naam is geclaimd door andere partijen.

Stap 3: Registreer de domeinnaam

Om je bedrijf online te profileren, je wilt immers je online visitekaartje afgeven, is het raadzaam om direct je domeinnaam te registeren. Dit kan je bedrijfsnaam zijn of een zoekwoord waardoor je online gemakkelijk wordt gevonden.

Stap 4: Start-Up Dag van One

We helpen je graag een stapje verder in de keuzes die je moet maken voor je onderneming. Leg je ondernemersplan aan ons voor en laat je gratis adviseren door een van onze experts. Wij denken graag met je mee.

Stap 5: Inschrijving Kamer van Koophandel

Je bent klaar om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zo ben je officieel zelfstandig ondernemer.

Stap 6: Kies de rechtsvorm

Kies je voor een eenmanszaak, een B.V. of V.O.F. ? Denk daarbij aan het risico dat je bereid bent te nemen en de voordelen waar starters aanspraak op kunnen maken zoals de startersaftrek bij een eenmanszaak.

Stap 7: Je onderneming inrichten

Na de formele procedures is het tijd om praktische zaken te regelen als het openen van een zakelijke bankrekening, het ontwikkelen van een website, huisstijl en een logo.

Stap 8: Backoffice uitbesteden

Een backoffice uitbesteden aan de specialist van de flexbranche kan handig zijn om goed van start te gaan. One geeft gericht advies en we ontnemen de administratieve en juridische lasten. Jij kan dus doen waar je goed in bent: ondernemen. Jij maakt de match, One doet de rest! Denk aan de administratie van de plaatsingen van kandidaten, relevante documentatie beheren en advisering over cao’s. We nemen juridische zaken uit handen en regelen alle verzekeringen.

Stap 9: Je gaat van start!

Nu ben je klaar om de kennis en ervaring in de praktijk te brengen. Je kunt aan de slag. Richt je op de acquisitie en het maken van de match!

Meer weten over wat One voor jou kan betekenen? Bezoek onze Start-up dag,  bekijk het stappenplan of neem contact op met een van onze experts.


Hoe nuttig vind je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,33 out of 5)

Laden...