fbpx

Het zijn niet alleen de backoffice werkzaamheden die niet meer hoeft te doen wanneer je samenwerkt met One; je hoeft ook niet te investeren in certificering, voorfinanciering en verloningsoftware, want dat regelt je One ook voor je. Bovendien  loopt ook geen risico als werkgever, want One neemt de risico’s van je  over!

Risico’s

Risico’s die One van je overneemt zijn:

  • Werkgeversrisico’s. Als een werknemer ziek of arbeidsongeschikt wordt kan dit grote financiële gevolgen hebben.
  • Debiteurenrisico’s. Wanneer je opdrachtgever zijn facturen niet betaalt kan dit grote impact hebben op je cashflow. En wanneer je opdrachtgever failliet gaat kan je fluiten naar de salarissen die je inmiddels al wel hebt voorgeschoten. Deze risico’s worden overgenomen door je backoffice.
  • Voorfinanciering. Als je opeens een grote klant krijgt, wordt je wel geacht alle salarissen te betalen, terwijl je pas na een maand je facturen betaald krijgt. Je krijgt als starter echt geen lening van de bank om dit te doen. Je zult dus moeten beschikken over ruime financiële middelen om grotere klanten te kunnen bedienen. Met alle risico’s van dien wanneer zo’n grote klant failliet gaat. Je backoffice neemt deze voorfinanciering van je over. Bovendien betaalt One jouw marge direct uit, zodat je niet eens hoeft te wachten of je opdrachtgever al betaald heeft!

Certificering

Veel opdrachtgevers willen in verband met inlenersaansprakelijkheid alleen samenwerken met een NEN4400-1 gecertificeerd uitzendbureau.  Ook als je in de bouw actief bent als intermediair, is het belangrijk dat je VCU gecertificeerd bent. Daarnaast is de SNA registratie (Stichting Normering Arbeid) belangrijk om aan te tonen dat je geen malafide uitzendbureau bent. Tot slot werken gerenommeerde bedrijven veelal alleen met uitzendbureaus die zijn aangesloten bij de ABU. One bezit al deze certificeringen, registraties en lidmaatschappen. En die zijn niet goedkoop. De kosten van een ABU lidmaatschap alleen al, begint bij 3500 EUR voor starters en is verder gerelateerd aan je omzet. Dit kan dan al gauw oplopen tot tienduizenden euro’s per jaar! Bovendien moet je deze keurmerken ook behouden. Hiervoor wordt je jaarlijks uitgebreid gecontroleerd tijdens audits. Deze audits kosten veel tijd en kunnen ook hoge boetes opleveren wanneer zaken niet in orde zijn. Door je backoffice uit te besteden aan One kun je wel profiteren van de certificeringen en keurmerken, maar draag je niet de verantwoordelijkheid en kosten.

Software

Ook uitzendbureau software is erg prijzig. Een abonnement kost al gauw honderden euro’s per jaar. Je zult misschien ook cursussen moeten doen om met deze software om te kunnen gaan. Door samen met One je uitzendbureau te starten heb je als intermediair geen omkijken naar uitzendbureausoftware. Dat regelt het backoffice voor je. Je krijgt bij bij One gratis je eigen intermediairsportal waarmee je eenvoudig acquisitie kunt doen, opdrachtgevers en kandidaten kunt beheren, plaatsingen kunt maken en waarmee je kandidaten kunt matchen.