fbpx

One is WABproof

One is WABproof

Samenwerking intermediairs met One

One heeft altijd, als enige in Nederland, exclusief met de intermediair samengewerkt. Overeenkomsten zijn dus door onze actieve rol tot stand gekomen in het kader van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt (de allocatiefunctie). Daarom heeft de WAB geen invloed op de samenwerking tussen One en intermediairs.

Kosten

  • Sectorverloning komt te vervallen: Vanaf 2020 is sectorverloning niet meer mogelijk en moeten alle uitzendkrachten in sector 52 worden verloond, waarvan de premies tot 2020 hoger waren dan de overige sectoren. One doet niet aan sectorverloning en verloont al jaren alleen in sector 52. Dit betekent dat One geen verhoging hoeft toe te passen voor dit onderdeel van de WAB!
  • Hogere WW premie en Transitievergoeding vanaf dag 1: Het werkgeverschap wordt duurder, voor elke werkgever in Nederland. Het soort contract bepaalt straks de hoogte van de WW premie. Alleen onbepaalde tijdcontracten krijgen de lagere WW premie. De WW premie voor flexibele contracten (niet zijnde onbepaalde tijd) gaat omhoog. Het verschil tussen de hoge en lage WW premie wordt ca 5%. Daarnaast is er recht op transitievergoeding vanaf de eerste dag i.p.v. pas na 2 jaar.

Nog vragen?