fbpx

Kennismigranten

Kennismigranten plaatsen

Kennismigranten

Doe je de werving en selectie voor een klant maar komt de ideale kandidaat uit het buitenland? Veel bedrijven zijn huiverig om een kenniswerker of kennismigrant in dienst nemen, vanwege de complexe regels voor de tewerkstellingsvergunning.

 

Voor de aanvraag van een verblijfsvergunning voor kennismigranten moet de werkgever door de IND zijn erkend als referent. One is erkend als referent en staat als zodanig ook in het register van de IND.

 

Kenniswerkers plaatsen via One

Wil je een kenniswerker of kennismigrant uit een ander land in dienst nemen? Dan gelden er speciale regels voor de tewerkstellingsvergunning. One is erkend referent bij de IND en neemt alle administratieve en juridische zaken voor jouw klant uit handen. De kennismigrant komt dan in dienst bij One en wordt uitgeleend aan je klant. Ook kan je de kenniswerker mogelijk een belastingvrije vergoeding bieden voor de extra kosten voor het werken in Nederland (30% regeling).

 

Regels omtrent kennismigranten

Alle regels en wetten die gelden bij het in dienst nemen van kennismigranten vind je op de website kennismigrantenregeling.nl. Kennismigranten die uit een land buiten de EER of Zwitserland komen en langer dan 3 maanden in Nederland verblijven, hebben een verblijfsvergunning nodig.

 

Meer info?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van plaatsen van kenniswerkers via One? Neem dan contact met ons op.

In verband met grote drukte nemen wij tot maart 2020 geen nieuwe offerte aanvragen voor kennismigranten in behandeling.

 


Hoe nuttig vind je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)

Loading...