Wat zijn de kosten van een uitzendbureau (starten)?

Wat kost een uitzendbureau frontoffice en backoffice?

Deze whitepaper gaat over de kosten van een uitzendbureau. Het geeft een antwoord op de vragen: Wat kost een uitzendbureau runnen? Of welke kosten maak je bij het starten van een uitzendbureau? Over het algemeen zijn de kosten van een uitzendbureau afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bureau, de locatie, de markt waarin het bureau opereert en het aantal werknemers dat er werkt. 

Ook de vraag of een uitzendbureau zelf de backoffice doet of deze uitbesteed is belangrijk. Een uitzendbureau bestaat namelijk uit twee afdelingen: de frontoffice en de backoffice. Deze afdelingen hebben beide hun eigen taken en kosten. 

Kosten frontoffice van een uitzendbureau

De frontoffice is het eerste aanspreekpunt voor zowel werkzoekenden als bedrijven. Medewerkers die bij de frontoffice van een uitzendbureau werken, worden intercedenten genoemd. Zij beheren de contacten tussen de uitzendkrachten en de opdrachtgevers. Ook zetten intercedenten vacatures uit en zoeken ze geschikte kandidaten. 

De belangrijkste kosten van een uitzendbureau waar het gaat om de frontoffice zijn: de werkplek, personeelskosten, software en (job)marketing. In deze whitepaper worden de taken en uitzendbureau kosten van de frontoffice nader toegelicht. 

Kosten backoffice van een uitzendbureau

De backoffice is de afdeling die aan de slag gaat wanneer er een plaatsing wordt gemaakt. Backoffice medewerkers doen onder andere: de inschaling van de functies, controleren allerlei zaken, maken de arbeidscontracten en stellen de overeenkomsten op voor de inleners. Daarnaast, betalen ze gewerkte uren uit en sturen ze facturen naar de inleners. 

De backoffice zorgt dus voor alle juridische, administratieve en financiële zaken nadat de match door de frontoffice is gemaakt. De backoffice heeft ook specifieke kosten. In deze whitepaper worden alle kosten van het uitzendbureau met betrekking tot het zelf uitvoeren van een backoffice beschreven.

Download de gratis whitepaper

Kortom, het runnen van een uitzendbureau brengt verschillende kosten met zich mee. Deze zijn afhankelijk van de grootte van het bureau en welke specifieke taken worden uitgevoerd. In deze gratis whitepaper worden al deze taken en kosten stap voor stap beschreven en uitgelegd. Wil je deze whitepaper ontvangen? Vul dan snel je gegevens in, dan sturen we direct de whitepaper naar je mailbox!

Andere whitepapers

Backoffice vergelijken
Is jouw backoffice ABU lid of alleen maar ABU volgend?