fbpx

Alternatief voor franchise uitzendbureaus

Franchise uitzendbureaus

One is hèt alternatief voor franchise uitzendbureaus. Aan het starten van een franchise uitzendbureau kleven namelijk veel bezwaren. Dit soort franchiseconstructies  zijn daarom steeds minder populair.

Door hoge start en exitkosten, onevenredig hoge franchise fees en exclusiviteitsclausules kiezen startende ondernemers in de flexbranche tegenwoordig liever voor het opzetten van een uitzendbureau onder een eigen bedrijfsnaam, waarbij ze hun backoffice uitbesteden aan een volledig gecertificeerde partij zoals One.

Vragen?

Bel 020 – 8451074

Nadelen van franchising

Wat zijn de nadelen van het runnen van een franchise uitzendbureau? We zetten de belangrijkste nadelen op een rij.

Hoge kosten

Je betaalt als franchisenemer veelal een entry fee (5000 EUR of meer). Daarnaast betaal je maandelijks een franchise fee om gebruik te mogen maken van de naam van de franchisegever in een bepaald exclusief postcodegebied. Ook de inkoopfactor is hoog (factor 1.8 +25%). Daar moet jouw eigen marge nog aan worden toegevoegd. En 25% van je marge gaat naar je franchisegever.

Geen echte exclusiviteit

Met de franchisegever teken je een franchise-overeenkomst voor het gebruik van zijn franchiseformule in een exclusief gebied. Overigens weerhoudt dit de franchisegever zelf niet van om een andere ondernemer in hetzelfde gebied te plaatsen onder een andere franchiseformule.

Wurgcontract

Wanneer je weg wil bij je franchiseformule blijkt dat de overeenkomst die je hebt getekend allerlei clausules bevat. Deze kleine lettertjes bepalen bijvoorbeeld dat je het netwerk van opdrachtgevers niet mag meenemen en dat je gedurende een bepaalde tijd geen eigen uitzendbureau mag runnen in het gebied waar je als franchisenemer hebt gewerkt. Ook de betaling van een exit fee (5000 EUR of meer) kan iets zijn dat is vastgelegd in de franchiseovereenkomst.

Lees ook : whitepapers en artikelen over franchise uitzendbureaus!

Ik ben blij dat ik ben gestopt met franchise en mijn eigen uitzendbureau ben gestart met One als mijn backoffice. Ik verdien nu meer en heb geen zorgen meer over bijvoorbeeld debiteuren, ziekte en verzuim. Ik kan me volledig richten op mijn opdrachtgevers en kandidaten!

Voordelen One als backoffice

De voordelen van een eigen uitzendbureau beginnen met One als jouw gecertificeerde backoffice zijn evident:

Volledige vrijheid

Wanneer je je backoffice uitbesteedt aan One ga je alleen een samenwerkingsovereenkomst aan. Je betaalt geen startkosten en je kunt op ieder moment kosteloos stoppen.  Je behoudt als ondernemer alle vrijheid. Je blijft ‘eigenaar’ van je opdrachtgevers en flexwerkers.

Complete ontzorging

Jij behoudt alle regie, maar loopt geen risico als ondernemer omdat One alle risico’s op het gebied van werkgeverschap, financiering, debiteuren en ziekte van je overneemt. Maar de dienstverlening van One gaat verder: Wij zorgen ook voor de verloningen, verwerking van urenbriefjes, facturatie, incasso en alle werkzaamheden omtrent ziekte, verzuim en re-integratie. Bovendien zijn wij voor jouw opdrachtgevers en flexwerkers de helpdesk waar ze terecht kunnen met al hun vragen over betalingen, loonstrookjes, facturen, vakantiedagen, pensioen enz. En wij helpen je bij het maken van de juiste match door onze recruitmenttools en jobboard.

Kantoor One
  • Volledige vrijheid
  • Complete ontzorging
  • Advies & ondersteuning
  • Scherpe all-in tarieven
  • Gratis portal en app
  • Volledig digitaal

Advies en ondersteuning

One biedt jou als intermediair ook advies en ondersteuning op tal van complexe zaken en regelingen zoals: inlenersbeloning, soorten contracten, CAO’s, opvolgend werkgeverschap, ontslag, doelgroepregelingen enzovoort. Wij zijn jouw expertise partner waar je altijd en onbeperkt terecht kan met je vragen. Per telefoon, per email of via de live-chat. Wij geloven in een eerlijke en persoonlijke benadering. Alsof je er een collega bij hebt!

Scherpe all-in tarieven

Onze tarieven zijn standaard ALL-IN, zonder verplichte omzettargets en INCLUSIEF doorbetaling bij ziekte. Dat betekent dat je geen maandelijkse kosten hebt en dat alle kosten en reserveringen in het tarief verwerkt zitten. Wij sturen daarom geen factuur aan je opdrachtgevers bij de uitbetaling van het jaarlijkse vakantiegeld. En wanneer een werknemer ziek wordt, betaalt One de flexwerker wel door maar factureert je opdrachtgever niet. Bovendien zijn onze kostprijsfactoren helder en altijd vooraf duidelijk. Jij bepaalt zelf het tarief voor je klant. Je hoeft hierover ook geen percentage van je marge af te dragen aan One. En je hoeft je ook geen zorgen te maken of je opdrachtgever zijn facturen op tijd betaalt, want One betaalt jouw marge wel direct wekelijks uit.

Gratis portal en app

Als intermediair van One krijg je toegang tot je eigen backoffice portal. Je kunt flexwerkers en opdrachtgevers automatisch laten inschrijven en al je plaatsingen zelf beheren. Bovendien is de portal uitgerust met een module om kandidaten te matchen en verschillende handige CRM-tools om ook je gehele acquisitie te beheren. Zo kun je eenvoudig leads indelen naar temperatuur, gesprekken loggen, e-mails versturen, taken aanmaken, notities maken en bijlagen toevoegen. De verschillende management rapporten en dashboards geven inzicht in KPI’s, je marges, facturen en declaraties. En door de uitgebreide zoekfuncties vind je in een handomdraai alle gegevens van je relaties en flexwerkers.

Offerte aanvragen

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Vul dan onderstaande gegevens in. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte op maat.

Stap over!

Start je eigen uitzendbureau met One als jouw volledig gecertificeerde backoffice! Wij kunnen je tevens adviseren over de juridische stappen omtrent de beëindiging van je franchiseovereenkomst.

Vragen?

Bel 020-8451074 of start direct een live chat.

Binnen 1 week overstappen

Stap 1: Offerte aanvragen

Vul het formulier in en ontvang binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte.

Stap 2: Klant worden

Vul het formulier klant worden in.

Stap 3: Onboarden

Ontvang een gratis training op afstand voor je eigen intermediairsportal.

Stap 4: Gegevens overzetten

Plaats zelf alle gegevens in je portal of zet de gegevens met behulp van een accountmanager over.

Stap 5: Plaatsingen maken

Wij maken alle nieuwe plaatsingen volledig digitaal inclusief digitale handtekeningen.

Klaar!

.